Saucony

Tavaly december elején vettem a most is használt Saucony Pro Grid Ride 2-es futócipőmet, de csak idén május 5-én futottam benne először. Ez úgy fordulhatott elő, hogy decemberben nem futottam egyáltalán semmit, majd idén januárban és februárban még azt az ASICS cipőt használtam egészen a műtét előtti napokig (február 24-én volt a műtét), amiben összesen 1021 km-t futottam.

Elvileg ezeket a cipőket úgy készítik, hogy kényelmesen kb. 800 km-ig lehessen használni futásra, ezt követően a csillapítások annyira elhasználódnak, hogy jobb cserélni őket. Az elfáradt csillapítás már nem képes az ember izületeit megóvni a biomechanikai megterhelésektől, pedig futáskor a cipőt a testsúlyunk 3-8-szorosával terheljük. Ez az én esetember 240-600 kg is lehet.

December 9-én elértem a 800 km-t a Sauconyval is, így megérett a cserére.
Most így néz ki:

Kicsit későn kezdtem el az új cipő beszerzésével foglalkozni, sokáig csak gondoltam rá, hogy el kéne menni a boltba. Mindenképpen szerettem volna Saucony cipőt venni, mert ezt találtam a legjobbnak ár/érték viszonylatban, ráadásul nekem nagyon passzolnak is a lábamhoz (ez nem volt elmondható a sokkal drágább, igaz akciósan vett ASICS-ről). Érden a Delta Sport árul Saucony cipőt, viszont készleten alig van pár darab, rendelni szokták, ha megmondja az ember, hogy melyikre van szüksége. Vasárnap viszont azzal szembesültem, hogy majd legközelebb csak január végén tudnak Saucony cipőt hozni. Keresgéltem a neten, hogy hol lehet még kapni Saucony cipőket és ott találtam az alábbi lehetőséget: sportshoes.hu
Már korábban kiszemeltem magamnak a Pro Grid Ride sorozat 3-as típusát, nagyon tetszett a színe, meg is rendeltem, de szomorúan vettem tudomásul, hogy nem tudják már ezt a típust szállítani. Ajánlották helyette ugyanazon az áron a 2-est és a 4-est, de mivel most 2-es van, maradtam a 4-esnél.
Ő lesz az:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .