Az év legfontosabb eseménye

Hosszas mérlegelést követően beneveztem a 2012-es Hosszútávú Triatlon Országos Bajnokságra ezzel végleg eldöntve, idén megpróbálom. Lehet sokaknak nem egyértelmű, hogy milyen versenyről is van szó, de ez nem más, mint ahogy sokan ismerik, az IRONMAN.

Az indulás gondolatával már tavaly nyár óta foglalkoztam, miután minimális rákészüléssel elindultam két sprint távú triatlon versenyen (még kölcsön trekking biciklivel) és nagyon megtetszett ez a sport. Aztán hónapok teltek el azzal, hogy az internetet böngésztem és próbáltam minél több információt begyűjteni magáról a versenyről, de alaposan utána jártam a felkészülésnek és a frissítésnek is.

Január vége felé elküldtem a nevezésemet, de a nevezési díj befizetésével még kivártam egészen hétfő reggelig, amikor is elutaltam a pénzt. Már meg is jelent a nevezettek között a nevem :).

Ezzel a döntéssel idénre ez a verseny lépett elő a legfontosabb sporteseménnyé számomra, minden más addigi versenyt ennek rendelek majd alá. Ez azt jelenti, hogy az addigi versenyek nem időjavításra szolgálnak majd, hanem felkészülésre.

Az elhatározással és nevezéssel komoly célt tűztem ki, amit nem lehet félvállról venni, ezért valamilyen szinten erre a fél évre kicsit változtatnom kell az életvitelemen. Ez jelenti a sok edzés, a megfelelő mennyiségű pihenés és a család közötti egyensúly megtalálását, ami nem egyszerű. Lemondásokkal jár a részemről és a feleségem részéről is, de bízom benne, hogy Ő kevésbé fogja észrevenni ezt :).

Feleségem megnyugtatására, hogy a szervezetem képes lehet erre a megmérettetésre, jövő héten elmegyek egy teljes terheléses vizsgálatra.

Ami pedig a felkészülést illeti, januártól intenzívebben futok és úszom, sajnos biciklizni egyelőre nem volt időm, de hamarosan azt is elkezdem. A vizsgálatról pedig majd később beszámolok.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .