Óra mizéria

Évek óta agonizálok és nem tudom eldönteni, hogy szükségem van-e egy csillivilli órára sportoláshoz, vagy sem. Pár éve vettem egy alap Timex órát (az 1440-est) amivel az időt tudom mérni és slussz-passz. Ja, meg vízálló, így úszásnál is tudom használni.

Viszont időnként előbújik a kisördög és csak-csak elkezd motoszkálni az agyamban, hogy de jó lenne egy profi óra. Amit szívesen használnék az a GPS funkció, de az meg kevés órában érhető el, amik pedig tudják, iszonyat drágák, annyit nem költök órára. Amit viszont eddig tök feleslegesnek ítéltem és többszöri próbálkozásra sem voltam képes megszokni, az a mellkas pánt és a pulzusmérés.

Több futóversenyt és triatlon versenyt csináltam végig pulzusmérés nélkül, nem beszélve az ezekre történő felkészülésről. Szinte mindenhol azt olvastam, hogy nagyon fontos a pulzuskontroll, próbálkoztam is, régen volt pár gagyi pulzusmérős órám, tavaly pedig párszor elvettem asszonytól az övét (alap Timex), de képtelen voltam megszokni, hogy egy pánt szorítja a mellkasom. Ha meg lazára vettem, természetesen lecsúszott.

Így a többszöri nekibuzdulás után hamar le is beszéltem magam az új órákról két ok miatt:

  1. iszonyat drágák
  2. a pulzusmérést feleslegesnek ítéltem

Persze ez utóbbi már csak kifogás, elsősorban az ár zavart, mert ha olcsó lenne megvenném a pulzusmérőst is, max. nem használnám.

Viszont a napokban rábukkantam az interneten egy olyan órára, ami GPS-es, viszont nincs pulzusméréses funkciója, emiatt olcsóbb is (no meg sok más opció is hiányzik belőle) és csak 37.500,- forint. Ez az: katt

Most ezen kattog az agyam, hogy kiadjak-e ennyit érte, vagy továbbra is jó lesz a jelenlegi. Ismerem magam, egy-két nap és lebeszélem magam a vásárlásról, de legalább megint lázban tartott egy kis ideig a dolog :).

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..