Lesérültem

Ilyen még sosem fordult elő velem, lesérültem futás közben. Vasárnap reggel a szokásos futásra indultam és kb. 2 km után kis szúrást éreztem a bal vádlimban. Még gondolkodtam is rajta, hogy mi a fene lehet ez, görcsölhet a lábam, aztán hogy majd eo-n beírom az edzés leírásába, hogy volt egy kis görcs a lábamban, amikor egyik pillanatról a másikra hatalmas szúró fájdalmat éreztem és azonnal meg kellett álljak. Kicsit megmasszíroztam és nyújtottam, majd tovább futottam, de nem lett jobb. Végül hazakocogtam, de addigra már eléggé fájt. Egész nap jegeltem és kenegettem diklofenák krémmel, de járni alig tudtam.

Felállítottam magamban a diagnózist. Szerintem ez enyhe fokú (legalábbis remélem nem súlyosabb) izomszakadás lehet, vagy húzódás. Kicsit mintha be is dagadt volna, most is fáj, még mindig bicegve járok, így a futás tuti, hogy 1-2 hétig sztornó. Megpróbálom a RICE módszert alkalmazni, azaz pihentetem, jegelem, befáslizom és felpolcozom, ezekből az első kettőt tutira csinálom, talán majd be is fáslizom, ha nem javul.

Gondolkodtam, hogy mitől fordulhatott elő, de nem jöttem rá, egyszerűen nem találok megfelelő indokot. Be voltam már melegedve, hiszen 2,5 km környékén történt, ráadásul előtte is melegítettem, nem nyomtam elviselhetetlen tempót, hiszen vasárnapi terepen futásnál nem is szoktam. Nem futottam az utóbbi időben túl sokat, sem túl keveset. Minden futás előtt melegítek kicsit, utána pedig szigorúan nyújtok, tehát tényleg nem értem.

Mindegy, megtörtént, remélem hamar rendbe jön a vádlim, de nem akarok siettetni semmit, hagyom gyógyulni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .