Züri sport

Nem sokat utazom külföldre, de elhatároztam, hogy ha megyek valamikor, akkor mindenképpen viszek magammal futócuccot. Július elején voltam először Zürichben munka miatt, majd most a héten 3 napot és mindkétszer vittem magammal futóholmit. Ez első alkalommal még a szállás elfoglalása előtt megkérdeztem a kint dolgozókat (mindketten magyarok), hogy hol érdemes, hol lehet jót futni és javasolták a folyó menti részt, ahol sokan futnak reggeltől estig.

Másnap ki is próbáltam és nagyon tetszett, egy kicsit hangulatosabb volt a körbe-körbe rekortánnál :). Mivel most három napot voltam kint, úgy számoltam, hogy a két reggel mindenképpen elmegyek futni. Első reggel csak újra végigmentem azon az úton, amin legutóbb, majd másnap már elvittem magammal a fényképezőt is, mert tudtam, hogy nem a közeljövőben fogok ott újra futni, hiba lenne nem fényképezni párat, simán belefér. A vádlim is bírta a futásokat, pedig féltem, hogy egymás után két nap sok lesz neki a terhelésből, de szerencsére nem.

A második nap este még fürödtem is egy jót a folyóban, aminek a nevét sokáig képtelen voltam megjegyezni (Limmat). Mondjuk olyan sodrása van, hogy árral szemben gyorsban úszva kb. semmit nem haladtam. Aztán kicsit mondom pihenek, lebegek a vízen és hirtelen azt vettem észre, hogy visz a sodrás mind az állat. Alig tudtam megkapaszkodni a korlátokban.

Két dolgot szűrtem le:

1. este nem érdemes futni, mert a parton lebzselő fiatalság olyan mennyiségű füvet szív, hogy tuti a futók is betépnek tőle…

2. a folyó mindenre jó, csak úszásra nem :). Arra inkább ott a tavuk.

 A Züri kifejezést nagyon sok helyi cég használja a város teljes neve helyett, ezért írtam én is csak Züri-t a címben :).

 

Ja, és a képek: http://futas.asroma.hu/zuri-lauft/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .