Az első 300-as

Eljött ez is. Életemben először elértem a 300 futott km-t egy hónapban. Az eddigi legtöbb még 2009-ben volt, szintén augusztusban futottam 276-ot. Közös a kettőben az, hogy mindkettő az októberi maratonra készülés miatt lett sok.

Eddig az sem volt jellemző, hogy a havi 200 km-t elérjem. Aztán most összejött kereken 300. Nem volt tervezett, véletlenül lett kerek szám. Augusztus első hetében még szabin voltam, így nem is futottam annyit, amennyit kellett volna, ha követem a 12 hetes maratoni felkészülést. Hamar lemondtam arról, hogy terv alapján készüljek és mivel akkor még 10 hónap volt a maratonig, fogtam, és beosztottam 2×5 hétre a felkészülést, ahol az utolsó hét mindig lazább, pihenő. Ezért lett az augusztus erős, mert szinte az összes hét erős volt. Szépen fokozatosan emeltem a heti adagot, azt sejtettem, hogy heti 40-50 km-ből nem lehet futni maratont, legalábbis úgy, ahogy én szeretnék. A cél az volt, hogy az utolsó erős hétre elérjem a 80 fölötti km-t és legyen egy 30-as hosszú. A 300-ba ráadásul a vasárnapi 30 km már bele sem számított :).

Az egészben a legmegterhelőbb a reggeli kelések voltak, mert a futások nagy részét még meló előtt, otthon csináltam meg általában úgy, hogy fél 8 magasságában hazaérjek. Vasárnap például 4:48-kor keltem, 5:05-kor már futottam…Ja, és egyszer sem órára keltem, hanem magamtól. Úgy látszik, ha az ember előző este úgy fekszik le, hogy reggel futni kell menni, ezért jó lenne korán kelni, akkor az működik, fel lehet kelni óra nélkül.

Viszont fizikálisan nincs semmi gondom, mindig regenerálódtam. Inkább fejben fáradtam el, ezért jobb is, hogy most egy könnyebb hét jön.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .