Futni születtünk

Nem én találtam ki, vagy fedeztem fel valami újdonságot a futással kapcsolatban, csak nemrég fejeztem be egy könyvet, aminek ez volt a címe (Christopher Mcdougall a szerző). A könyvet több ismert és elismert futó, triatlonista is elolvasta és pár szóban össze is foglalták a véleményeiket a könyv hátulján. Németh Csaba terepfutó például ezt írta: „Ha belekezdünk az olvasásába, könnyen úgy járhatunk majd, mint a könyv szereplői a futással – valamiért nem tudjuk abbahagyni…” Vagy ott van Szőnyi Feri összegzése: „Fusd át könnyedén, szinte lebegve.”

Igazából nem a könyvet szeretném népszerűsíteni, vagy belemenni a sztori részleteibe (inkább olvassa el mindenki :)), csak érdekességképpen leírni, hogy azért nekem nem ment ennyire egyszerűen. Az első pár fejezet közben végig arra gondoltam, hogy szerintem nem is olvasták el a könyvet, különben tuti nem írtak volna ilyeneket. Aztán végül úgy tettem le, hogy tök érdekes volt a sztori, pedig talán éppen az egyik legkevésbé érdekesnek tűnő rész tetszett a legjobban. Az, amire a könyv címe is utal, ahol szó esik az emberi faj kialakulásáról és fejlődéséről is, amiben döntő szerepet játszott a fajunkra jellemző lassú, ám kitartó futás.

Lehet, hogy sokaknak nem annyira nehézkes a könyv eleje, mint nekem, de ha mégis, akkor nyugodtan tovább lehet olvasni, jó lesz az :). Ja, és a könyv arra is jó volt, hogy ne dobjam ki a cipőmet csak azért, mert már több mint 1500 km van benne :).

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .