Biciklivel a munkahelyre

Március 12-én végre rászántam magam és bringával mentem dolgozni. Több mint 2 éve dolgozom a jelenlegi munkahelyemen és már régen biciklivel járhattam volna, de az akaraton kívül nagyon sok más tényező akadályozott abban, hogy eddig nem azzal jártam dolgozni. Elég sokáig úgy gondoltam, hogy az egyetlen bringám nem éppen a legalkalmasabb a munkába járásra, ezért sokáig másik bicikli megvételén gondolkodtam, de arról végül mindig lebeszéltem magam, mert miért ne járhatnék egy országúti bringával.

A tároló sem volt ideális, kevés volt a hely, bringák egymás hegyén hátán, a franc se akarta, hogy az enyémére boruljon még másik 4 mondjuk. Tavaly szerencsére felújították és kibővítették a tárolót. Aztán nagyon sokáig nem volt szabad öltöző, anélkül pedig bajos az átöltözés, most végre az év elején bővítették az öltözőket és lett szabad szekrény. Gyorsan le is csaptam egyre, ez megadta a kezdő lökést. Aztán vennem kellett egy lakatot, sokat böngésztem a netet és végül az ABUS BORDO Granit X-PLUS 6500 típusú összehajtható zárt vettem meg, ami iszonyat nehéz, de ezzel (és egy plusz lakattal) biztonságban érzem a bicajt a kamerával védett megőrzőben. Ráadásul ez a lakat/zár a Maximul Level biztonsági szintet kapta (15/15).

A táv, amit minden nap oda-vissza meg kell tennem nem sok, 17 km, de ahhoz pont jó, hogy kiegészítő sportként végre bringázzak is. Ráadásul itt a lehetőség, hogy néha ne egyből haza menjek, hanem kis kitérővel mindjárt komolyabb edzést is lehet tekerni. Érd – Budapest között a 6-os főutat nem merem használni, pedig sok bringást látok ott tekerni, de én azt életveszélyesnek tartom. Inkább megyek Téténynek és Budafoknak, ahol szintén van forgalom, de mégis más kicsit, igaz az út néhol elég szar minőségű.

A 17 km-t nagyjából 35 perc körül teszem meg rendszeresen, ami szinte ugyanannyi, mintha kocsival járnék. Igaz kocsival dugó nélkül 30 perc alatt is meg lehet tenni a távot, de elég ritka, hogy nincs dugó.
Szóval, ahogy az év elején terveztem, végül valóra váltottam és végre használom napi rendszerességgel a bicajt, még ha egyelőre csak a melóba járásra is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .