Izomagy triatlonozik

Cipőt venni mentem be a Nyúlcipőbolt budai üzletébe, ahol éppen 3 ember foglalta le az eladót és éppen azon ment a beszélgetés, hogy lehet-e kísérni, vagy sem, hol lehet és mit frissíteni stb. Hogy hol és milyen versenyen, ekkor még nem volt világos, de hamar kiderült, hogy ketten csak kísérők és a harmadik társukat akarják „felöltöztetni”, mivel fogadtak és erről hangosan tájékoztattak is mindenkit :). A fogadás arról szólt, hogy az éppen futócuccban virító srác megcsinálja nyáron a félironman-t szintidőn belül, a tét pedig 10 millió forint (vagy a 13 milliót érő kocsija, ezt nem tudom pontosan)…Az arcok amúgy ilyen kigyúrt, szolizott, tetkós, tipikus X5/Q7 tulajdonos kényszervállalkozó félék voltak.

Kérdezgették az eladót, aztán én is bekapcsolódtam a beszélgetésbe, engem is elkezdtek faggatni, mert látták, hogy cipőt veszek. Kérdezték csináltam-e már ilyet, mármint ilyen triatlonféleséget, mondtam, hogy ja. Ő nulláról kezdi az egészet, most vesz meg mindent, ezért is állt ott talpig futócuccban. Nagyon aranyosan megmutatta, hogy már melyik cipőket próbálta fel :), aztán hogy majd biciklit is mennek venni. Szóba jött, hogy mivel frissítettem és hogy ő fehérjeport fog inni, de mondom szerintem versenyen inkább a szénhidrát dús cuccokat részesítse előnyben, ha élni akar, mondom minden van ezeken a frissítő pontokon, ami neki kelleni fog. De a bicikli közben akár szendvicset is ehet.
Kérdezte a srác, hogy mennyit edzettem rá, ő már most napi 3 órát edz, gyúr, de azt az állóképesség miatt csinálja :). Mondtam, hogy én heti kb. 10-15 óra között edzettem anno a teljes távra, ezt levetítették napi szintre és megnyugodva konstatálta, hogy akkor jól áll. Mondtam neki, hogy nekem nem volt több időm, mert én dolgoztam mellette…:)

Volt ott egy triatlonos ruha, ajánlottam neki, mert hogy az praktikus, de ő azt buzisnak érezte :). De azért csak kért egy XXL-est és felvette…a többiek meg kint a bolt előtt cigizve röhögtek rajta. Mikor bejöttek közölték, hogy lefényképezték és feltették facebook-ra, mire bejöttek már 4 like-ja volt.
Közben megvettem a cipőmet, de végig jól szórakoztam, kár, hogy nem fogom megtudni, hogy mi lesz a fogadás vége, a srác végig ér-e, hogy tényleg komolyan gondolta-e, vagy csak buli, aztán mindkét fél kb. leszarja már 2 hónap múlva az egészet. Igaz az eladó kérte, hogy menjenek majd vissza utána, lehet rákérdezek augusztusban :).

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .