Futva a munkahelyre

Miután márciusban elkezdtem bringával járni a munkahelyre, párszor elgondolkodtam azon, hogy néha mehetnék futva is. Abban biztos voltam, hogy nem ugyanazon az úton mennék, ahol tekerek, viszont lövésem nem volt, hogy akkor mégis merre. Szerencsére valaki felhívta a figyelmem arra, hogy Érd azon részéről, ahol lakom nagyon egyszerűen és gyorsan át lehet jutni Téténybe és a Duna partra. El is futottam párszor arra, hogy felmérjem a terepet és azon kívül, hogy új helyeken futottam, nagyon tetszett az útvonal, viszont egy idő után mindig visszafordultam, így végig nem tudtam feltérképezni, arra ott volt a google.

Aztán április utolsó hétvégéjén elhatároztam, hogy kedden befutok a céghez, ehhez viszont az kellett, hogy bevigyek előre egy váltás normális ruhát. Ezt hétfőn bicajjal megtettem, hétfő délután pedig minden olyan dolgot bent hagytam, ami plusz terhet jelentett volna futás közben, így csak a belépőkártyám a telefonom és egy kulacs maradt, amit cipelnem kellett.

Kiszámoltam, hogy azért másfél óra kell a 17 km körüli úthoz, ezért megpróbáltam 7 körül elindulni. Végül nagyon szép helyeken futottam, igaz a vége a Budafoki út, ami nem a világörökség része, de ott a szépség hiányát pótolja az az élvezet, hogy a dugóban araszoló autókat a járdán futva lehagyom :).

Az első alkalom után napközben azért éreztem a lábamban a 17 km-t (ráadásul a kompressziós lábszárat elfelejtettem bent hagyni, pedig az segít a regenerálódásban állítólag), a visszaút után pedig elég jó kis izomlázam lett másnapra, hiszen ennyit ilyen rövid időn belül nem futottam mostanában. Május első keddjén, azaz tegnap megismételtem a mutatványt, most már volt kompressziós cucc napközben az irodában rajtam, délután pedig igaz éreztem a fáradtságot, de mára kutya bajom nincs.

Jó dolog ez a futva melóba járás, csak kicsit sok a 17 km. Vicces, mert biciklizéshez kevésnek tűnik, futáshoz meg kicsit soknak. Viszont arra mindenképpen jó lehet, hogy ha egyszer újra nekiállnék Ironman-re készülni, akkor ezzel lehetne időt spórolva edzeni és km-t gyűjteni.

Amúgy itt az útvonal, amit megtettem: Érd-Budapest, XI. kerület

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .