X. Tárnoki Tófutás

Ezekre a versenyekre mondom azt, hogy megérte minden szempontból. Megérte elmenni és elindulni, mert:

  • – tempós 26 km-t futhattam (ennyit ilyen tempóban még sosem futottam)
  • – mert közel volt (kb. 15 perc volt az út kocsival)
  • – mert dobogóra állhattam (volna, ha nem jövök el az eredményhirdetés előtt)
  • – mert olcsó volt a nevezés (2500 forint BSI kedvezménnyel)
  • – mert profi volt a frissítés (volt minden, mi szem-szájnak ingere :))

Most szerepelt a távok között először a 26 km (tavaly még csak 13 volt a legtöbb, amin futni lehetett), amit 4×6,5 km-es körön kellett teljesíteni a Benta patak mentén. Nem ismertem előre sem a versenyt, sem a pályát, viszont nem festett túl jó képet reggel, mikor láttam, hogy szakad az eső. Mondtam is a feleségemnek, most kell elmenni a versenyre és meg lehet csípni egy dobogós helyezést :). Persze a jobb futókat az eső úgy sem zavarja.
A versenyen együtt indultak a 6,5, a 13 és a 26 km-t teljesítők, így szép kis tömeg indult neki a patakpartnak. Mivel rajtnál majdnem a végére tudtam csak beállni, mert előtte beszélgettem egy ismerőssel, ezért sokat kellett előzgetnem az elején. Vicces volt, amikor kb. 800 méter után két fiatal srác mellett elfutva a következő párbeszédet hallottam:

  • – én már most elfáradtam
  • – én is…

Azért még a 6,5-hez elég sok volt hátra, ráadásul ha többet futottak, akkor kicsit túlvállalták magukat :).

A talaj nem volt a legideálisabb, nagyon sok helyen sáros, vizes volt az út, nagyon kellett figyelni, nehogy kiforduljon az ember bokája. Aztán a második kör után, amikor a 6,5-esek kiszálltak, a pálya is jobb lett, mert a füvet letaposták és így jobban járható lett. Ekkor tudtam először felmérni, hogy hol állok a versenyben és két piros rajtszámosat láttam előttem, ők viszont már az első kör végén sokkal vezettek. A különbség a végére még nőtt is valamennyit, így én csak arra figyeltem, hogy rám ne jöjjön a 4. helyezett. A frissítés tökéletes volt, két helyen lehetett frissíteni, a fordítóknál és a pálya másik végében. Volt víz, gatorade, banán, szőlőcukor, citrom, energiaszelet és még talán más is, nem nagyon néztem körül, ezeket biztosan láttam. Végül 2 órán belül értem be abszolút harmadikként, korcsoportomban pedig második lettem (az elsőtől 13 percet kaptam, de még a második is 7 percet vert rám, ami nem kevés). Emiatt dobogóra állhattam volna, ha megvárom az eredményhirdetést, de inkább hazamentem :). Később rrroka hozta el nekem a korcsoportos helyezésért járó díjakat, amit ezúton köszönök neki.

Összegezve, jó kis verseny volt és életemben először lettem dobogós egy versenyen :).

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .