eXtremeMan 25.75

Triatlon versenyen indulni jó, ezt mindig megtapasztalom. Eddig mondjuk az egy IM kivételével csak sprint távú versenyeken voltam, de ezeket szeretem. Igaz kb. „kényszerűségből” indulok csak sprinten, mivel nem edzek specifikusan és annyit, hogy hosszabbakat is elmerjek vállalni. Mondjuk a rövid táv (olimpiai) még beleférne szerintem, de ezek olcsóbbak is, meg a velencei 51.5-ön kívül csak nagyon messze voltak versenyek és már emiatt is hallgatnom kellett otthon…:)

Ez a verseny az exrtememan sorozat egyik állomása (azt mondjuk nem értem, hogy miért van később, mint a velencei, logikus úgy lenne, ha egymás után következne a 4 verseny a legkisebbtől az IM-ig) és mivel a legkisebb, akkora felhajtás sem volt körülötte. Mondjuk így is volt majdnem 60 nevező.

Annyira régen neveztem, hogy elfelejtettem a saját chipet vinni, így ott másikat kellett kérnem. Ebből volt is egy kis félreértés a rajt előtt, ahol 63-asként beregisztráltam és már a vízben álltam, amikor keresték a 8-ast, mire mondtam, hogy én voltam, de már nem én vagyok. Erre a csaj visszakérdezett, hogy „mióta?”. Mondom mióta felvettem a nevezésem és másik chipet kértem, mert a sajátom otthon hagytam :).

Az úszás eleje maga volt a rémálom, párszor előfordult már ilyen érzés velem úszás közben, de pl. legutóbb Délegyházán nem. Az van ilyenkor, hogy pár méter után olyan érzésem lesz, mintha légszomjam lenne, nehezen veszem a levegőt és szenvedek. Tudom viszont, hogy ez 1-2 perc után elmúlik, csak emiatt mindig iszonyat rossz az eleje. Most is az első fordítóhoz érve rendbe jött minden és tudtam normálisan úszni, a vége már kellemes volt és akikkel addig küzdöttem a vízben, hogy helyem legyen, azokat szépen elhagytam.

A depó fent volt a domb tetején, ezért egy iszonyat meredek terepen kellett felkaptatni a bringához. 4 egyforma kört kellett menni és a körök elején nagyon rossz volt az út minősége, ráadásul jó kis emelkedő is volt egyben (lefelé lehetett veretni, csak akkor meg attól féltem, hogy szétesik a bringa). Nem emlékeztem, hogy lehet-e bolyozni, de azt észrevettem, hogy akiket megelőztem, azok rendszerint beálltak mögém. Kétszer is volt olyan, hogy mögöttem tekert, akit megelőztem, majd a lejtőn, vagy a fordító előtt elhúzott mellettem miután kipihente magát. Én meg tekerhettem egyedül, de hát én vagyok a lúzer. A bringa végére is úgy értem be, hogy megelőzött egy addig mögöttem lazázó (még a 4. kör elején előztem meg a dombon, mert azt nem bírta). Ha erősebb lennék, akkor tudtam volna ezekre reagálni, most inkább elszenvedtem és beletörődtem.

A futás előtti depó elég gyorsra sikeredett, csak a cipőt cseréltem le és mentem is a 3 futókörre. Nem tudtam megszámolni, hogy mennyien lehetnek előttem, ráadásul a második kör után még többen lettünk és tele volt más színű rajtszámos futókkal is a pálya. Az utolsó körben próbáltam még kicsit fokozni a tempót és a cél előtti 300 méteren utol is értem egy csávót, akit le tudtam volna hajrázni, de úgy voltam vele, hogy nem erőlködöm, tudtam, hogy a futófotós brigád képeket csinál, mondom nem rontom el azzal, hogy bepofátlankodom elé. Így 2 mp-el előbb ért be és mint később kiderült, kategóriás versenyző volt és ezzel ő lett az első, én meg a második F40-ben….pfff.

Az időm 1:14:40 lett, ami nem rossz ennyi edzéssel, hiszen 2 éve hasonlót mentem Orfűn sokkal több edzéssel, viszont ezt a bolyozásos dolgot jobban ki kell használjam, mert sokat buktam rajta. Az úszás eleje borzasztó volt, azt nem tudom hogyan kell kezelni (gondolom sokkal több edzés segít rajta :)), talán lassabban kezdeni. Futáson nem tudtam jobbat menni, mondjuk ahhoz képest nem lett annyira tré az időm, főleg ha azt nézem, hogy még az amúgy összesítésben 12 percel jobbat ment első helyezett sem futott 20 percen belül (mondjuk ez furcsa).

Szóval jó kis verseny volt, a magasabb színvonal meg a másnapi Extrememan113-nak volt köszönhető, mert minden volt, ami egy középtávú versenyhez kell 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .