Telefontartók

Elég régóta futok, viszont alig több mint 2 éve hordok telefontartó tokot, azt sem rendszeresen. Sokáig nem éreztem szükségességét, viszont nagyon hasznos tud lenni már csak azért is, mert ilyenkor is elérhető az ember, történjen bármi. Nem mellékesen akár még mérni is lehet a futást valamelyik telefonos applikációval, igaz ezt mostanában hanyagolom. Amikor megvettem az elsőt, elég sokáig csak néha-néha használtam, de aztán később a munkába futáskor lett hasznos és elengedhetetlen a tok, mert a telefon kell egész nap, így nem hagyhatom otthon. Elején csak szimplán vittem magammal, később néha mértem a futásokat endomondóval, aztán párszor kipróbáltam azt, hogy zenét hallgattam, de azt nagyon hamar meguntam, mostanában pedig rádiót hallgatok közben (de már ezt is unom).

Nem vagyok hivatalos tesztelő, csak a saját tapasztalataimat (előny-hátrány) tudom megosztani, amiket a hordás során tapasztaltam.

az első, kicsit leharcolt tok
az első, kicsit leharcolt tok

Az első tokot az internetről rendeltem, kimondottan olyat kerestem, ami az akkori HTC telefonom méretéhez passzolt. Végül az ecell.hu oldaláról rendeltem kiszállítással. Ezt a tokot sokáig, egészen a telefonom leadásáig (céges volt, munkahely váltáskor adtam vissza) használtam és addigra elég jól elhasználódott, de a feladatát jól megoldotta, komolyabb panaszom nem volt rá, összességében elégedett voltam vele.

Előnyök:

 • a telefon pont passzolt bele, nem lötyögött
 • felül egy patenttel be lehetett kapcsolni, hogy ne jöjjön ki a telefon
 • alul-felül lyukas volt, így szellőzött a telefon
 • A tépőzár nagyon erős, nem oldott el futás közben

Hátrányok:

 • a nyári futások után kicsapódott só fehéren meglátszódott a fekete tokon (sose mostam)
 • a patent kikapcsolása miatt felül egy helyen elszakadt, de ez mondjuk nem befolyásolt semmit (a piros nyíl mutatja az elszakadt részt)
 • esőnél a fenti lyuk miatt beázhatott volna (volt, hogy szakadó esőben inkább kivettem)

 

a tépőzár miatt kuka :(
a tépőzár miatt kuka 🙁

A másodikat telefonváltás miatt vettem, ezt is az ecell.hu oldaláról rendeltem rövid keresgélés után. Május végétől november végéig hordtam, a végén már kézben… Annak ellenére, hogy különösebben nem volt rá panaszom sőt, szerettem, egy komoly hibája miatt mégis meg kellett tőle váljak.

Előnyök:

 • a telefon passzolt bele, nem lötyögött
 • nem volt a tetején semmi záró, viszont mégsem járt ki belőle a telefon
 • tokban is jól lehetett a telefont használni, könnyen kezelhető volt
 • igaz, hogy nem voltak szellőző nyílások rajta, csak felül volt nyitott, de nem párásodott be még hosszabb futás során sem a telefon

Hátrányok:

 • az első és legkomolyabb, hogy a tépőzár elfáradt, a végén semennyire nem tartott (emiatt kellett cserélnem)
 • a sok izzadságtól borzasztó büdös lett a végére, lehet nem ártott volna kimosni 🙂

 

kicsi, de hasznos
kicsi, de hasznos

A harmadik nem kimondottan a telefonokhoz kapcsolódik, mert kisebb, mint az általam használt telefonok, de arra is jó lenne. Ezt az egyik pusztaszabolcsi futás után kaptam a célban. Kisebb telefon elférne benne, de én másra használom (belépőkártya, pénz, kulcs, budi papír stb. hordás munkába), arra tökéletes.

Előnyök:

 • pici, pont beleférnek a személyes iratok, belépőkártya, és ami kell még a munkába, ha futva megyek, és nem viszek magammal szinte semmit
 • nagyon masszív a tépőzárja

Hátrányok:

 • pici (ez valahol hátrány is), nem fér bele a telefon, így két karpánttal kell fussak

 

az új decathlonos
az új decathlonos

A negyediket most vettem a régi tépőzárjának elhasználódása miatt. Ezt már nem a netről rendeltem, hanem átmentem a Decathlonba és ott vettem meg. Egyszer futottam vele egyik hétvégén, emiatt kevés a tapasztalatom, de futás után meglepve tapasztaltam, hogy igaz nem esett az eső, a telefont kivéve a tokból tök nedves volt a telefon hátulja, tehát jól bepárásodott. Ez eddig nem valami jó, meglátom majd a többinél mi lesz. Viszont a tépőzárja ennek is masszív, ráadásul a karomon alig vevődik észre, hogy ott van.

a "versenyzők" együtt
a “versenyzők” együtt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .