RIP Timex Run Trainer 2.0

Alig 1 év 2 hónapos korában megadta magát az órám. Úgy néz ki javíthatatlan, kuka. Azért ennél kicsit többet vártam, bár az előzmények után talán meg sem kellett volna lepődnöm, hogy ilyen rövid használat után elromlott. Bár lássuk be, kicsivel több, mint 1 év működés nagyon kevés egy olyan órától, ami megjelenésekor a Timex sportóráinak zászlóshajója volt. És igazából nem is lett ronggyá használva, vigyáztam rá amennyire csak lehetett. A legjobban az zavar, hogy mikor megvettem, akkor a legnyomósabb érv mellette a szépsége volt, szinte szerelem volt első látásra, nagyon tetszett. A többi márkához képest ez volt nekem a nagy Ő. Sok órát megnéztem és ezen kívül nem tudtam még egy olyat találni, amit szívesen néztem volna a csuklómon sportolás közben (vagy akár a hétköznapok során) és sajnos azóta ez a helyzet semmit nem változott…

De lássuk az előzményeket. 2013 októberében hosszas szenvedés után vettem egy Timex Run Trainer 2.0 órát. Pontosabban rendeltem Amerikából, de mire kézhez kaptam, az óra már nem indult el, erről akkor itt írtam is. Végül visszaküldtem és kaptam egy másikat, ami már működött rendesen, de nem indult túl jól a kapcsolatunk. Persze az első lépés a használatba vétel előtt a firmware frissítés volt, mert állítólag abban javították ezt a „lemerül és nem indul el” típusú hibát.

Elkezdtem használni különösebb probléma nélkül, egy dolgot vettem észre még nagyon az elején, hogy amikor a sok edzést egyszerre töröltem a „Delete All” opcióval, akkor az óra fogta, resetelte magát és újraindult. Ez azzal járt, hogy a beállításokat elfelejtette, mindent újra be kellett állítanom. Ezt 2 alkalommal is eljátszotta, ezért inkább az egyesével törlés mellett döntöttem. Így használtam egészen mostanáig, mikor megint megtelt a memória, ezért törölni kellett. Lementettem az utolsó edzést, fogtam az órát, kiválasztottam megint a Delete All-t és adtam az érzésnek. Aztán jött a már ismert restart, ezen meg sem lepődtem, viszont ami ezután következett, azon igen. Nem indult el az óra, helyette egy hibakód jelent meg.

az a bizonyos hibakód...
az a bizonyos hibakód…

Kicsit ledermedtem, hogy ez akkor most mi, rákerestem neten a hibakódra és pont ugyanilyen hiba 1 db volt csak, arra sem kapott az illető választ. Viszont sok hibát találtam a GPS-re vonatkozóan, ahol a hiba első része (Built In Selft Test) megegyezett az én hibámmal, és sajnos nem voltak pozitívak a válaszok. Minden esetben azt javasolták, küldjék vissza, kapnak másik órát.

Írtam közben a magyarországi és az amerikai Timex szerviznek is, mindkettő nagyon gyorsan válaszolt. A magyar azt kérte, hogy vigyem be, megvizsgálják, míg az amcsi egyértelműen visszaírt, hogy sajnos az óra cserére szorul, elromlott (ennek fényében kíváncsi lettem volna mit tud kezdeni vele a magyarországi Timex). Már amúgy is kezdett egy világ összeomlani bennem, de itt végleg minden romba dőlt. Szerettem ezt az órát, érzelmileg kötődtem hozzá, erre most mondhatok le róla. Amcsik felajánlották, hogy kapok helyette másikat a kiskereskedelmi ár feléért, azaz $137.50-ért plusz $16 szállítási, kezelési költség. Ha ehhez hozzávesszük a vámot és azt, hogy jelenleg 270 forint a dollár, akkor azt hiszem kijelenthető, nem éri meg a biznisz. Plusz adalék hozzá, hogy valószínűleg a másik óra is szenvedne valamelyik ismert hibában (a sok közül) előbb-utóbb (attól tartok, hogy előbb), és ráadásul nem is látom, hogy a Timex fektetne bármennyit is az óra szoftverének frissítésébe, fejlesztésébe (az órát már hivatalosan nem is forgalmazza a Timex), ezért szomorúan, de el kell engedjem…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .