SPAR 10 km

Mivel az biztos volt, hogy maratont nem futok a SPAR-on, kapóra jött, hogy idén először rendeztek 10 km-es versenyszámot is és úgy éreztem nyár végén, mikor neveztem, hogy 2 héttel a Berlin maraton után bele fog férni.

Erre a versenyre aztán tényleg semennyit sem készültem, a maraton után örültem, hogy kicsit rendbe jött a szervezetem, igaz az izomláz csak 1-2 napig tartott, de a betegséget is ki kellett még hevernem. Emiatt a két hét alatt összesen kétszer futottam (8 és 10 km-t), ráadásul mindkét futás után kicsit éreztem a lábaimat még.

A verseny napjára sok esőt mondtak, amiből végül szinte semmi nem lett, mert kb. a rajtra abba is maradt. Kicsit távol álltam meg a Városligettől és mivel rövid felső-alsó kombóban futottam, ezért egy szemetes zsákot vettem magamra, hogy ne fázzak, így kocogtam a rajthoz. Ezzel megvolt a bemelegítés is :).

Ezt a versenyt most vártam, úgy voltam vele, hogy nyomom neki, ahogy bírom és meglátom mi sül ki belőle. A rajt után a Hősök terénél elég nagy volt a tumultus, de az Andrássyra fordulva már lehetett jól haladni. Hamar szétszakadt itt is a mezőny, az első km 3:48 lett, ami rohadt gyors volt. A második is 4 percen belül volt, de itt már éreztem, hogy ez nem fog menni még 8 km-en át és már itt kezdtem szenvedni, már itt nem esett jól a futás. A kis utcákba bekanyarodva elég lehangoló volt látni, hogy sehol egy szurkoló, kb. az utca népe volt csak, akik láthatóan ott wtf-eltek, hogy ezek meg mit rohangálnak itt.

ez talán a West End mellett lehetett
ez talán a West End mellett lehetett

A 4. km Nyugati téri felüljáróra esett, itt azon járt az agyam, hogy már csak 6 km, de ez a 6 most sokkal szarabbul fog esni, mint a maratoni utolsó 6. A frissítőknél nem álltam meg, de ahogy láttam, ezzel az előttem levők is így voltak. Az egyik legkeservesebb szakasz a Hősök terére visszafutásnál kezdődött, ahol be kellett futni még a Városligetbe, itt már nem sok kraft maradt bennem. Légüres térben futottam itt is, mint Budaörsön. Aztán az Olof Palme sétány végén (ami végi emelkedett sunyi módon) láttam a 9-es km táblát, megörültem, hogy már mindjárt véget érnek a szenvedéseim, de mikor megláttam, hogy ott még balra el kellett futni vagy 500 métert és egy fordítónál vissza, ott káromkodtam egyet magamban. Aztán 9 km-től lehetett volna hajrázni, ha maradt volna rá erőm, de nem volt, talán annyit gyorsultam, amit a pálya lejtése engedett, így lett a 4:30 körüli utolsó ezrek után a tízedik 4:09-es km.

itt (Hősök tere) már a tököm kivolt...
itt (Hősök tere) már a tököm kivolt…

Beérkezés után magamhoz vettem a csomagot és indultam vissza a kocsihoz, de közben odajött egy srác, aki a cél előtt 200 méterrel előzött meg és megköszönte, hogy diktáltam neki akaratlanul is a tempót, mert így tudott jönni velem. Utólag néztem, előttem indult, közben megelőztem, majd a végén visszaelőzött és végül az időeredménye 1 mp-el lett jobb, mint az enyém.

A futás itt érhető el: SPAR 10 km

Ez a pálya most nagyon pontosan lett kimérve, plusz az órám is nagyon pontos lehet, mert ott pittyent kilométerenként, ahol a jelző táblák voltak és a célban is kereken 10 km-t mutatott.

Az időm kicsit csalódás lett, 41:56 lett a 41 alatti/környéki idő helyett, de ha megpusztulok se ment volna jobban. Az már csak hab a tortán, hogy már bemelegítéskor éreztem a derekamat, hogy fáj (futás közben egyáltalán nem éreztem és nem zavart), ami délutánra olyan fájdalommá alakult, hogy mozdulni nem bírtam. Sajnos még mindig fáj, bár már nem erősen, viszont futni egy centit nem futottam azóta.

41:56 a vége hivatalosan
41:56 a vége hivatalosan

Idén már biztosan nem indulok több versenyen, nincs kedvem, pedig gondolkodtam egy ideig a balatoni félmaratonon, viszont már 7000 forint felett van a nevezés és Siófokra le kellene autózni, így könnyedén lemondtam róla. Az év hátralevő 2 és fél hónapjában már tényleg csak élvezni akarom a futást, akkor, amikor éppen kedvem van hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..