TeSzórd!

Csütörtöktől vasárnapig tartott az országos TeSzedd! akció, ami arra hivatott, hogy ahol lehet, megtisztítsák Magyarország helyeit az illegálisan lerakott szeméttől.

Bevallom őszintén én nem vettem részt benne, pedig sokszor sírni lenne kedvem, amikor futás közben rengeteg helyen látok sittet, zsákokat szanaszét. Ezek közül a legelkeserítőbb a Diósd fölötti természetvédelmi táj, ami már csak a nevében az…:(

Szombaton volt ebéd után egy kis időm és kimentem tekerni Tétény felé, majd levezetésként pár kört gurultam az ún. Bányalég-körön. Az egyik részen megelőzött egy kombi Ford Focus és nem sokkal utána félrehúzódott és megállt. Nem foglalkoztam vele különösebben, mert láttam már olyat, hogy kocsival megálltak, kivették bicajt és tekertek párat. Most is erre számítottam és már mellettük voltam, mikor a nyitott csomagtartóban zsákokat láttam. Rögtön világossá vált, hogy nem bringázni jöttek, hanem ők a TeSzórd! akció keretében vannak ott. Mire megfordultam a bringával és elővettem a telefont, hogy lefotózom őket, addigra már jöttek szembe velem, így csak a végeredményt sikerült lefényképezni:

ott jobbra az a kupac
ott jobbra az a kupac
TeSzórd!
TeSzórd!
"ideális" hely hulladéknak...
“ideális” hely hulladéknak…

A rendszámot megjegyeztem, LXU-681, de sajnos sokra nem megyek vele, mert a tényt, hogy kiszórta a szemetét, nem tudtam dokumentálni.

A magyarorszag.hu oldalon is csak ennyi infó van róla, amit már eddig is tudtam:

magyarorszag.hu-n ennyit lehet megtudni :(
magyarorszag.hu-n ennyit lehet megtudni 🙁

Döbbenet, hogy vannak „emberek”, akik inkább kiszórják a szemetüket kocsiból valahol ahelyett, hogy azt az energiát arra fordítaná, hogy bevigye egy legális telephelyre, ahol ingyen is átveszik tőle. Jó, ez „csak” zöldhulladék (bár nem túrtam bele, nem tudom mi volt az alján), ami talán egyszer lebomlik, de az ilyen képes a sittet is ugyanígy kiszórni.

Csak abban bízom, hogy egyszer visszakapja ezt az élettől, a természettől.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..