K&H félmaraton, 3/4

Ez a félmaraton azon versenyek közé tartozik, ahol kb. akkor indulnék csak el, ha pisztolyt tartanak a fejemhez. Meg, ha kell a mániához… Sosem keltette fel az érdeklődésem, lehet a pályavezetés, lehet a helyszín, lehet az időpont miatt. Viszont ez az egyik nyári félmaratonja a BSI-nek a délibáb mellett, oda meg aztán egyáltalán nem akartam leutazni, így maradt ez.

Erre a versenyre aztán végképp nem készültem, májusban nem jött össze a 100 km sem, viszont a hónap végén elkezdtem azért rendszeresebben futni, hogy meglegyen a heti 3-4 alkalom, de tudtam, hogy ezen a versenyen nem lesznek vérmes reményeim. Így is álltam hozzá, arra figyeltem csak, hogy jóleső legyen a futás, ne szenvedés.

KH_fm_001

A terv az volt, hogy az első 2 kör (három 7 km-es körből állt a verseny) tempós lesz, de nem meghalós és a harmadikban kiadom még magamból azt, ami marad.

A rajtnál mikor beálltam az 1-es zónába kicsit meglepődtem, mert alig volt ott pár ember, elsőre azt hittem, hogy az elithez álltam, de mutatták, hogy maradjak csak, jó helyen vagyok. Nem sokkal később beállt pont mellém Lubics Szilvi, aki szintén egyéni félmaratont futott. Induláskor nem volt nagy tumultus a kevés első zónás miatt, így aránylag könnyedén lehetett haladni. Lubics Szilvihez mértem magam a fordítóknál, mert ő elhúzott, gondolom ráment az 1:30 alatti időre.

Érdekes volt ilyen kacskaringós pályán futni és ember azt gondolná, hogy a városliget tök sima, pedig faszt a frászt. Tele van sunyi emelkedőkkel, jó, nem hegyek, de éppen elég arra, hogy szenvedjen az ember rajta. Az is érdekes volt, hogy most tele volt váltókkal, így mikor megszoktál magad körül egy arcot, akkor az könnyen lecserélődött a célegyenes után :).

KH_fm_009

A második kör elején elfutott mellettem egy váltós csajszi elég erős tempóban, akit aztán az 5 km-es tábla előtt simán elhagytam, teljesen kész volt, mint a mateklecke. Jól beosztotta az erejét a 7 km-es távon :D.

Aztán a második körben történt az is, hogy előttem futott a Tirga I. váltó másodikja, aki lassulni kezdett a vége előtt 1 km-el. Elfutottam mellette, de a célegyenesben még jött szorosan rám tapadva, aztán váltottak és a Dózsa Györgyre kiforduláskor már előttem volt a váltó 3. tagja, így jól láttam, hogy a srác nagy sebességgel átvágva a nézők között elfordult jobbra…miközben balra kellett volna futnia. Ezzel „nyert” 1-1,5 km-t, időben jó 7 percet. A váltó végül 6. lett 2:54-es idővel, de a srác ideje totál kilóg a sorból, kb. mindegyik 28-30 percet futott, ő 23-at…nem vagyok rosszindulatú, de nem hiszem el, hogy nem ismerte a pályát. Ha nem is nézte meg előre, de a többiekkel sem beszéltek róla? Ti mit tennétek ilyenkor, ha ilyet látnátok? Tennétek egyáltalán valamit?

KH_fm_013

Na mindegy, a harmadik körben úgy voltam vele, hogy kicsit jobban meghúzom, végül a legerősebb 7 km lett és nagyon sok olyat megelőztem, akik erősen kezdtek és elfáradtak a végére. Nem futottam fantasztikus időt, mert 1:33 lett a vége, de ezt a versenyt így most nagyon élveztem, jó volt mindenféle tét nélkül futni. Még ezzel az idővel is a 40. lettem a férfiak között, csak 2 lány előzött meg és ami még sosem fordult elő, hogy kategóriámban dobogón, a harmadik helyen végeztem egy BSI rendezvényen! Kár, hogy csak az abszolútokat díjazták…:)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..