Budaörs félmaraton újra – Fuss Te is Budaörsön!

Az egyetlen verseny, amin kezdetektől fogva rajthoz állok, igaz négy éve, az elsőn még augusztusban megrohadt az ember a melegben futás közben, idén meg már októberre esett a verseny. Jövőre már lehet, hogy a siófoki Balaton félmaratonnal esik egy hétvégére…:D

Szóval most sem hagytam ki, ráadásul a Fuss Te is! jóvoltából ingyen nevezhettem volna, ha nem nevezek már előre, még júliusban. Ettől függetlenül gáláns ajánlat volt az ingyenes nevezés.

Abból a szempontból is jó ez a verseny, hogy a SPAR maraton előtt van két héttel, így itt nagyjából képet kaphatok arról, hogy milyen formában vagyok. A cél mint mindig, most is ugyanaz volt, egy igen lendületes félmaratont futni. A rajtnál ment egy kicsit a bénázás, mert a birka nép valamilyen oknál fogva rossz oldalára állt a rajtvonalnak. Most vagy ennyi új futó volt a versenyen, akik nem ismerték az útvonalat (vagy baszták megnézni előzetesen), vagy egyszerűen érvényesült a csordaszellem, és százak követtek egyet…:D Emiatt kicsit késett a rajt, mert beletelt pár percbe, mire átvánszorgott a nép a másik oldalra. Itt összetalálkoztam nemmaratonman futótársammal, akivel hosszas, igen mélyenszántó beszélgetésbe kezdtünk köszöntünk egymásnak, és talán egy-egy ’hajrá!’ is elhangzott, majd később is ehhez tartottuk magunkat :).

itt már jó irányban a nép

Előzetesen azon voltam, hogy 4:17 körüli tempót fussak, így egy kicsit meglepett, hogy az első kör végén 28:23-at mutatott az óra. Ekkor még nem tűnt fel az, ami úgy 16 km-nél realizálódott, hogy a táv bizony most nem 21 km, hanem valamivel kevesebb. Végül egészen pontosan 1 km-el lett rövidebb, amit később a szervezők a Volánbuszra fogtak. Csak két dolgot nem értek:

  1. ha ezt köztudott volt, hogy a Volánbusz nem tud megbirkózni a nem tudom milyen problémával, akkor miért nem tették bele valahol máshol azt a szükséges párszáz métert?
  2. és ha már tudták előre, miért nem lehetett erről tájékoztatni a verseny előtt a futókat a nagy hangoskodás közepette?

Már a célban, ahol az én beérkezésemkor még nem voltak sokan, már ott az ezzel kapcsolatos párbeszédnek voltam fültanúja, és én is csak vakartam a fejem. Végül otthon megnéztem a tavalyi track-et és azonnal felismertem, hogy hol lett rövidebb a táv. Igazából nem értem, hogy azon az emelkedőn miért kellett rövidíteni, a rendezők hivatalos indoklását pedig sehogy nem tudtam összeegyeztetni vele…sebaj, ez már az én bajom.

A verseny legaranyosabb jelenete az a kislány volt, aki a nagymamájával alakított ki egy komplett frissítőállomást, és osztogatta a szőlőcukrokat, meg az innivalót. Nekik biztos mást jelentett ez a futóverseny, mint azoknak, akik az autóikból türelmetlenül szidták a futók, a szervezők és a biztosítók felmenőit felváltva.

Végül 1:25:57 lett a hivatalos időm 20,1 kilométerre, ami 4:17-es átlag. Ez még kevés lett volna az 1:30-on belüli félmaratonhoz, de azzal nyugtatom magam, hogy az utolsó km-t biztosan megnyomtam volna ahhoz, hogy alámenjen az 1:30-nak…:)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .