III. Tisztelet a Hősöknek egyéni futás

III. Tisztelet a Hősöknek

Az utóbbi években az októberi SPAR maraton után már nem versenyeztem, valahogy a maraton teljesen kiéget, és nem csak önmagában a verseny, hanem a felkészülés is. Pedig nagyon sok jó verseny van még októberben, de később, november-december táján is.

Talán a Facebook-on láttam, hogy Tökölön szerveznek idén már harmadik alkalommal futóversenyt, ahol a legnagyobb táv az egyéni indulóknak 6,5 km. A tavaszi 8 km után nem gondoltam, hogy még rövidebb távon is fogok versenyezni, de ebben az időszakban és állapotomban pont jónak és elégségesnek tűnt ennyit bevállalni, ráadásul ez is nagyon közel van.

Időben érkeztem, a HÉV-megállónál sikerült elsőre leparkolni, onnan egy kis bemelegítő kocogással kb. 3 perc alatt a versenyközpontban voltam. A rajt előtt a tömeget járta a helyi TV riportere, egy fiatal srác, aki hozzám is odalépett és feltett pár kérdést, aztán megszeppenve talán a válaszaimtól továbbment :D.

1-2 perc lehetett a rajtig, mikor mondom beállok rajba, de látom, hogy a rajtnál felfújt nagy kapu teljesen összecsuklott. Ment is a kapkodás, mert addig nem lehetett elindítani a versenyt, amíg a punnyatag kapu akadályozta az elindulást. Talán az áram ment el, és nem dolgozott a kompresszor, attól ment össze. A szervezők végül pár perc után helyrepofozták a kaput, így indulhatott a verseny.

A 6,5 km-t 3 körben kellett teljesíteni, és ahogy az lenni szokott, rögtön kilőtt a mezőny. Én is felvettem egy erős utazót, de próbáltam olyat, amitől nem halok meg az első körön, ezzel a 6. helyen futottam egy fiatal lány mögött. Viszont ő az első kör után elkezdett lassulni, be is ért minket egy másik csaj, akit elkezdtem követni, de így megint csak maradtam 6. Sajnos a 4. túl messzinek tűnt, nem láttam már reális esélyét annak, hogy beérjem, de az első nőt még meg akartam előzni, ami az utolsó pár száz méteren sikerült is. Így összesítésben 5. helyen végeztem, és mivel nem tudtam megvárni az eredményhirdetést, mint kiderült, a 4. helyezett volt velem azonos korcsoportban (4 évvel fiatalabb…:( ), így sikerült még egy korosztályos második helyet is megszereznem.

Fuch Renáta, triatlonos, itt már mögöttem
Filó Edit a végső női győztes, itt még előttem

De legalább most az összes csajt sikerült megelőznöm, pedig akikkel meccseltem, mint utóbb megtudtam, nem ma kezdték a szakmát…

Jó kis verseny volt így az ősz végére, egyre jobban tetszenek ezek az alacsony költségvetésű, környékbeli versenyek, amiből szerencsére egyre több akad.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .