0602 – Futókapcsolatok

A törökbálinti verseny már amolyan „is a must”, minden évben ott kell lennem. A szervezők annyira jól eltalálták a júniusi időpontot, mindig garantált a törökbálinti emelkedőkön a 30+ fok :). Ehhez hozzájön, hogy talán szadista hajlamaik kifejezése céljából, de 11 órakor van a rajt, így a rohadt meleg + emelkedők elég sok futónál kiverik a biztosítékot. De mégis jönnek, indulnak egyre többen itt is.

Én idén ingyenesen indulhattam, mivel tavaly az eredményhirdetés előtt derült ki, hogy nem jutott elég érem a dobogósoknak, így azt utólag postázták, valamint meghívtak díjmentesen az idei eseményre, amit természetesen el is fogadtam.

Talán fél órával a rajt előtt érkeztem a versenyre, sikerült közel leparkolnom, és nagyon gyorsan elintéznem az ajándék nevezést, elő volt már készítve minden a megfelelő sátornál, így jutott bőven idő még bemelegítésre is. A rajtban megint előre álltam, bár ahogy körülnéztem, mellettem leginkább féltávosokat láttam, így indulás után nem is nagyon érdekelt, hogy elhúztak tőlem.

Az ismerős pályán eléggé eseménytelenül teltek a kilométerek, talán annyi volt, hogy pár kicsit erősebben kezdőt beértem és elhagytam, és egyre közeledtem az egyik futóra, aki az első kör vége felé értem utol, úgy 9 km-nél, a körforgalomnál nem volt biztos benne, hogy merre menjen, ott segítettem neki, és közben mellé is értem. Kérdezte milyen távon futok, mondtam hogy teljes, aztán hogy ő is, és akkor bele kell húznia, mire mondtam neki, hogy hagyja csak :D.

A második körben annyi volt a célom, hogy ne érjen utol, nem is láttam sehol, mondjuk magam előtt sem volt senki. Az egyik frissítőnél mondták, hogy 7. vagyok (tavaly 4., előtte 3. voltam ugyanezen a frissítőponton, egyre hátrébb csúszom :D). A telenoros emelkedőnél szoktam csekkolni, hogy látok-e magam mögött valakit belátható távolságban, és mintha láttam volna valakit, ezért próbáltam iparkodni.

1:40:25

Kicsit megint javítottam a tavalyihoz képest az időmön, viszont helyezésben egyre lejjebb csúszom :D. A kategória dobogó így is meglett, a 41-60-as korosztályban második helyen végeztem. Visszamentem az eredményhirdetésre, ami a sok távnak és korosztálynak hála addig húzódott, hogy pont mire én jöttem, leszakadt az ég. Mindenki futva csinált mindent, gyors felugrás a dobogóra, érem, kézfogás, csá… gyors vissza a fedett részre. Azóta sincs fent egyetlen fotós által készített kép sem az oldalon. Pedig Zákány Gergő kattingatott bőszen az útvonalon, és az átadón is… 🙁

Szeretem ezt a versenyt minden nehézsége ellenére, a szervezői gárda az egyik legjobb, legbarátibb, legprofibb. Jövőre ugyanitt!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .