Triatlon szezOFF

Nagy divat a szezON-ozás mostanság, főleg, ha ténylegesen van szezon. Na már most, nálam van is, meg nem is, de ami a triatlonozást illeti, inkább nincs. Van futás (sok), úszás (nem sok), és tavasz óta semmi bringa. Futóversenyeken nyárig még el-elindultam, aztán ezzel ki is fújt, a nyár beköszöntével nem jöttek a triatlon versenyek. Amúgy is nagyon kevés az olyan verseny, ami nálam szóba jöhet, többféle szűrővel válogatom ki évente a szóba jöhető versenyeket:

első az ár, mint legfőbb, döntő tényező

mert nem vagyok hajlandó 15-20 rugó feletti összeget kifizetni mondjuk egy olimpiai távú versenyért, vagy egy középtávért 30.000 forintot

aztán ott a távolság (mint üveggolyó)

mert nem vagyok hajlandó iszonyú pluszköltségek árán az ország minden pontjára elutazni egy verseny miatt, így csak lakóhelyemhez aránylag közeli (max. 50-60km) versenyeket favorizálom

aztán a hideg víz

mert nem vagyok hajlandó olyan versenyeken indulni, ahol elég magas az esélye a neoprén használatának, mivel olyanom nincs (vagyis van, egy gagyi dekás rövid), és nem fogok többtízezrekért venni (emiatt nagyjából a májusi versenyek ki is estek)

(és vannak bizonyos versenyszervezők, akiknek a versenyein nem szívesen indulok)

Ezek eléggé leszűkítik mondjuk a lehetőségeimet, de azért még így is akad évente 2-3 verseny, amin lehet indulni. Tavaly ilyen volt a dunaújvárosi és a tatai, mindkettő elfogadható távolságban, nagyon kedvező árú verseny volt. Idén mindkettő nevezési díját eléggé megemelték, ezért igaz neveztem a dunaújvárosira (véletlenül a rövid távra), a nevezési díjat végül nem fizettem be, kivártam, majd a szervezők lemondták, így ez elmaradt.

Aztán sokáig vártam, csak vártam, felcsillant a szemem, amikor Szálka újra felkerült a hazai triatlonozás térképére, már tervezgettem is a legkisebb, bébitáv teljesítését, mikor azt is törölték. Maradt a tatai verseny, de az már ott tart, hogy a rövid táv nevezése most 19 rugó, így ezt is szkippeltem. Ezzel számomra be is fejeződött az el sem kezdett triatlonos szezon, pedig még van 2 hét a nyárból (és szeptemberben is vannak versenyek)… Van ez így :).

De azért, hogy az éves licencdíjam ne menjen kárba, még egy duatlont megpróbálok bevállalni októberben Székesfehérváron, ha nem fog semmivel ütközni. Addig még eleget biciklizni is lesz időm :).

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .