Sportolna Triatlon Fesztivál 2020

Ezt a versenyt elsősorban azért választottam, mert bekerült az Ötpróba versenyek közé, azaz lehetett érte pontokat szerezni. Ráadásul ezzel meglett az 5. sportág is, ami egyik feltétele az ötpróbás mackónadrágnak :).

Már olyan régen volt a verseny, hogy nem is emlékszem a rajt pontos időpontjára, de úgy rémlik, hogy valamikor délután 2 körül volt, mert eléggé meleg volt már. A rajtszám átvételét és a bedepózást követően most is bementem a vízbe kicsit szokni a vizet, bár nagyon nem kellett, mert itt a rajtnál leért a lábunk, a víz pedig jó meleg volt.

Minden adott volt egy jó úszáshoz, ehhez képest az egyik legrosszabb élményem lett, most sem tudom az okát, hogy miért. Nem úsztam kevesebbet mint Lengyeltóti előtt (ha jól emlékszem pont ugyanannyit, semmit), de valahogy jóval nagyobbnak tűnt a tömeg, nagyobb volt a tömörülés, tülekedés, szinte végig szenvedtem a vízben. Kb. úgy 500 méternél az egyik fordító után már azt néztem, hogy hol a kijárat, most már annak kell jönnie, sokszor megálltam, kapkodtam a levegőt, sehogy sem ment az úszás. Kínkeservesen értem ki a partra, a depóm majd másfél perc volt, és indultam ki tekerni.

Az faluból kifelé páran megelőztek, én persze senkit nem :), de aztán a fordító előtt féltáv környékén sikerült fennmaradnom egy kisebb bolyon, így velük tekertem végig a visszavezető utat. Az időm még így is gyenge közepes 35 perc lett.

A futásnál gondoltam majd odab*szok, de inkább a meleg b*szott oda nekem :). Próbáltam tempót futni, de rájöttem hamar, hogy legjobb lesz, ha túlélem ezt az 5 km-t. Ráadásul a pálya egyik, füves részén annyira rossz volt a talaj, hogy ott arra összpontosítottam minden energiámat, hogy ne forduljon ki a bokám. Az időm 22:22 lett, az össz időm pedig 1:13:25, ami viszont az eddigi legjobb sprint távú időm.

325 versenyzőből a 80. helyen végeztem, 198 férfiból a 65. leggyorsabb voltam. Korosztályomban, senior2-ben a 12. lettem 44-ből.

A lényeg, hogy szereztem 3 olimpiai ötpróba pontot, versenyeztem egy jót, így legalább valamennyire kihasználtam az MTSZ licencemet.